Baby Shower - juhlat tulevalle äidille!

Toisin sanoin vauvakutsut ovat vuosien varrella tulleet todella suosituiksi myös meilläkin kotimaassa.

Alunperin Yhdysvalloissa keksitty Baby Shower juhlien ideana on hemmotella tulevaa äitiä kaikilla mahdollisilla tavoilla. Raskausaikana äidin voimat voivat olla koetuksella sekä henkisesti että fyysisesti, ja mikä olisi parempaa kuin juhlat missä kaikki parhaat ystävät sekä läheiset viettävät aikaa yhdessä ja antavat tukea ja piristystä just silloin kun sitä tarvitaan eniten.

Baby Shower juhlat järjestetään tulevalle äidille noin 2kk ennen laskettua aikaa ja siihen osallistuvat hänen tärkeimmät naisystävät ja läheiset. Vauvakutsut järjestetään yleensä kotona, mutta niitä voi myös järjestää muissa tiloissa kuten esimerkiksi kahvilassa, ravintolassa tai vuokratiloissa.

Juhlien sisustus ja koristelu tehdään tietysti ”vauva” -teeman mukaisesti. Kaikki värit ja lastentarvikkeet ovat parhaita piensisustuskohtia juhlatilan koristelussa, esimerkiksi viinilasien tilalle pöydälle voi laittaa tuttipulloja. Perinteisesti ystävättäret ja läheiset tekevät tulevalle äidille vaippakakun.

Yleensä juhlat kestävät 2-3 tuntia ja ruokapöydässä saa olla paljon makeisia tarjolla, että kaikkien vieraiden sokeriarvot pysyvät kunnossa :)

Ruoan jälkeen pidetään monenlaisia hauskoja ohjelmia ja leikkejä ja siihen osallistuvat tietenkin kaikki sekä vieraat että tuleva äiti, voittajat saavat pieniä palkintoja.

Lopussa äiti availee lahjoja ja kiittää vieraita.

Ihanaa ja iloista vauvakutsujuhlaa!

Ps: Seuraavissa kirjoituksissa tulee lisää tietoa esimerkiksi vaippakakusta ja siitä, mitä lahjoja annetaan Baby Shower -juhlissa. Pysykää mukana ;)

- Kids Avenue henkilökunta