Baby Shower - juhlatilan sisustaminen ja koristelu

Tässä kirjoituksessa jatkan Baby Shower teemaa ja keskityn juhlatilan sisustamiseen ja koristeluun. Jotta saat juhlista just sellaisia kuin haluat ja stressittä - laadi step-by-step suunnitelman ja seura sitä.

Vauvakutsuja varten juhlatila voi ja pitääkin sisustaa ja koristella kauniisti. Suunnitelma voi jakaa osiin jotta sinun olisi helpompi pysyä perässä. Tärkeimmät niistä osista on - paikka, sisustus, koristelu, ruokatarjoilu ja esimerkiksi vaippakakku.

Puhutaan ensin paikasta. Ennen kaikkea mieti missä tilassa haluat pitää juhlasi. Yleensä vauvakutsut vietetään kotona, mutta niitä voi myös pitää kahvilassa tai muussa vuokratussa tilassa.

Kun mietit paikan sisustusta, koristeet yleensä liityvät "vauva" teemaan eli värimaailma vaihtelee vaaleansinisen, vaaleanpunaisen tai vaikkapa neutraali värien välillä. Nykypäivänä monet eivät tykkää stereotyypeistä ja valitsevat mieluummin harmaan tai oranssin kun taas jotkut haluavat pitää perinteistä kiinni. Se on ihan jokaisen oma valinta ja sääntöjä tähän ei ole.

Kun juhlatila on valittu sen koristelun kannattaa aloittaa sisäänkäyntiovesta. Järjestä paikkaa mihin ystäväsi voivat jättää tullessaan sinulle lahjoja, ja se voi olla esimerkiksi pöytä tai jopa lastenrattaat tai vauvasänky. Samalla alustalle voit jättää niin sanotusti guest bookin mihin kaikki vieraat voivat kirjoitella onnitteluja ja toivomuksia. Lopuksi koristele juhlatilan vaikka ilmapalloilla ja konfetilla. Seinään voit riipustaa vauvan vaatteita kuten potkupukuja, paitoja, bodeja ja housuja. Samalle seinälle mahtuu myös sinun ja sinun rakkaasi lapsuuden kuvia. Juhlien päähenkilön eli tulevan äidin tuolia myös koristetaan. Tuolin tulisi olla mukava ja sen päälle voi laittaa mukavan tyynyn tai vaikkapa taljan. No niin iloinen tunnelma on tässä vaiheessa jo taattu!

Ruokatarjoilusta aina tulee isoin stressi mutta ei tässä tapauksessa! Vauvakutsuilla tarjoillaan erilaisia herkkuja, pääosin makeisia. Ruoasta minä kerron seuraavassa blogissa, mutta kuitenkin nyt puhutaan hetken miten ruokaa laitetaan ja tarjoillaan. Esimerkiksi juomat voi tarjoilla tuttipulloissa viinilasien sijaan. Ruokapöydälle voi laittaa hauskoja ja hassuja servettejä. Vauvakutsujen helminä toimii vaippakakku. Lisää infoa kakun valmistelusta tulee seuraavissa kirjoituksissa :)

Vinkki - Netistä löytyy paljon valmiiksi suunniteltuja ideoita vauvakutsujen juhlien järjestämiseen. Laittakaa Googleen «baby shower download free printable pack» ja valitse siitä sellaisen, mistä tykkäät.

Ihanaa ja iloista vauvakutsujuhlaa!

Ps: Seuraavissa kirjoituksissa tulee lisää tietoa esimerkiksi vaippakakusta ja siitä, mitä lahjoja annetaan Baby Shower -juhlissa. Pysykää mukana ;)

- Kids Avenue henkilökunta