Baby Shower - ruokapöydän makeisia ja muita herkkuja

Aiemassa blogissa kirjoitin jo siitä miten voit koristella ruokapöydän vauvakutsuja varten. Tässä kirjoituksessa kerron enemmän minkälaisia makeisia ja herkkuja ruokapöydälle voit laittaa, että siitä tulisi oikein kaunis ja näyttävää, mutta myöskin syötävää!

Ensimmäinen ja tärkein sääntö tässä - makeisia ei voi olla liikaa! Kenties 1-2 kakunpalaa riittää yhdelle vieraalle, mutta se ei todellakaan tuo näyttävyyttä sinun ruokapöydälle. Mitä enemmän erilaisia makeisia ja herkkuja pöydällä on - sitä on parempi. Muista, että Candy Bar toimii vauvakutsujen keskipisteenä, joten järjestä vieraille kunnon makeisten juhlat. Mutta jos jostain syystä herkkuja ei tule olemaan paljon tarjolla, voit hyödyntää tajoiluastioita kuten kerrostarjoittimia luodakseen visuaalista näyttävyyttä.

Toiseksi, muista pysyä vauvakutsujen teemassa ja väriteemassa. Makeisten ja herkkujen tulee sopia juhlien kokonaisuuteen.

Pidä mielessä, että herkut toimivat osana koristelua. Esimerkiksi muffinsit voi laittaa kauniisiin koristepapereihin ja lisäksi tehdä kuorutteen niiden päälle. Kaikki purkit ja astiat voi koristella tarroilla ja nauhoilla. Ruokapöydän päälle voi laittaa roikkumaan ilmapalloja tai muhkeita Pom Pom silkkipaperikukkia.

No niin ja nyt makeisiin ja herkkuihin. Ensimmäisten suosikkien joukosta löytyvät tietenkin macarons -leivokset. Macaron on perinteinen ranskalainen pieni leivonnainen, jonka täyteenä toimii voikreemi tai hillo. Macaronseja voi valmistaa itse tai ostaa vaikkapa suoraan kaupasta. Ne tulee eri väreissä ja just siksi sopivat erinomaisesti vauvakutsujen jokaiselle ruokapöydälle väriteemasta riipumatta. 

Seuraava herkku on kaikille tuttu eli marshmallow - vaahtokarkki. Paitsi että vaahtokarkit ovat näyttäviä, ne ovat samalla hyviä suupaloja. Jo lapsuudesta asti monen suosikkeja, vaahtokarkit tulevat eri väreissä ja eri muodoissa. Voit laittaa niitä esille esimerkiksi läpinäkyvissä isoissa purkeissa. Muista kauitenkin, että hyviin vaahtokarkkeihin kannattaa satsata vähän enemmän rahaa, jos haluat ihan tuoreita.

Mikä juhlapöytä olisi ilman muffinsseja? Muffinssi on ehdottomasti kaikkien juhlien suosikki leivonnainen. Muffinsseja voi leipoa itse, ja mielikuvitukselle saa antaa niin paljon tilaa kuin haluaa. Koristelussa voi käyttää erilaisia suklaakuorruteita ja raidoiteita.

Muita ruokapöydän herkkuja ovat esimerkiksi pipareita, tikkareita ja kerrosvanukkaita. Muista, että sinä voit myös keksiä itsekin vaikka mitä - leipoa oman lemppari kakun tai piirakan :) 

Herkullisia Baby Shower juhlia! :)

- Kids Avenue henkilökunta