Baby Shower - vaippakakku

Vaippakakku ei ole pelkästään kaunis ja erikoinen lahja tulevalle äidille, mutta myös hyödyllinen paketti, joka auttaa ja helpottaa äitiä jokapäiväisissä puuhissa vauvan kanssa. Vaippakakun voi askarrella kuka tahansa, mutta on hyvä ymmärtää perus niksit sen rakentamiseen. Tässä tulevat ohjeet, jotka auttavat sinua vaippakakun tekemisessä.

Aloitetaan esivalmisteluista. Jotta vaippakakun teko onnistuisi, on parasta hakea jo etukäteen tiettyjä ns toimisto-apuvälineitä – kuminauhoja, klipsejä, nauhoja, ohuita metallilankoja, neuloja ja kaksipuolista teippiä.

Kakkuun tarvitaan tietenkin myös itse "vauvatarvikkeita". Tässä kohtaa voit valita ihan mitä tahansa tuotteita mistä itse tykkäisit. Niitä voi esimerkiksi olla harsot, tossut, pienet vaatteet, käsineet, hatut, lelut, helistimet, ihonhoitotuotteet, tutit, tuttinauhat, tuttipullot, hiusharjat, purulelut, uniliinat ja unirätit ja niin edelleen. Tietenkin myös vaipat! Niiden määrä riippuu suunnittelemasi vaippakakun koosta – 30-80kpl välillä. Älä osta vaippoja vain pienessä koossa vaan myös isossakin.

          

Ennen kaikkea, rakentamasi vaippakakku täytyy sijoittaa johonkin perustaan. Siihen sopii hyvin esimerkiksi paksu pahvi: leikkaa siitä ympyrä ja tapetoi se kauniilla koristepaperilla. Toinen tärkeä elementti tässä rakennelmassa on keskelle rakennettava ns. tukipilari, jonka ympärille kootaan kaikki muut vaippakakun osat. Tukipilariksi sopii hyvin jokin korkea pullo, tuttipullo, tyhjä talouspaperirulla tai pyramidi-lelu. On suositeltavaa, että varmistat tukipilarin paikallaan pysymisen teipillä tai liimalla ettei tekemäsi vaippakakku rikkoudu osiin.

          

          

Seuraavaksi kerron, miten vaipat kootaan oikealla tavalla vaippakakun ympärille. Tapaa voi hyödyntää sekä yksi-, kaksi- että kolmikerroksisten vaippakakkujen tekoon. Kääri vaipat tiiviisti rullalle ja sido ne kuminauhalla. Seuraavaksi laita valmiit vaipparullat tukipilarin ympärille. Kun kokonainen kerros on valmis, kiinnitä vaipat toisiinsa kuminauhalla. Voit halutessasi tehdä niin monta kerrosta kuin haluat, mutta muista että alin vaippakakkukerros on aina isoin ja ylin tietenkin pienin. Viimeistele vaippakakku satiininauhalla ja koristeilla.

          

          

          

Kun vaippakakku on valmis, alkaa sen koristelu. Siihen voit käyttää jo aiemmin mainitsemiani tuotteita kuten harsoja, tossuja, pieniä vaatteita, käsineitä, hattuja, leluja, helistimiä, ihonhoitotuotteita, tuttejä, tuttinauhoja, tuttipulloja, hiusharjoja, puruleluja, uniliinoja, unirättejä ja niin edelleen. Tarkoituksena on, että käytät koristeluun kaikkea söpöä mutta samalla hyödyllistä sekä tulevalle äidille että vauvalle. Kaikki nämä ”koristeet” voidaan laittaa joko vaippojen päälle tai kiinnitää vaippoihin pinneillä. Kakun päälle laitetaan yleensä joko tossut tai pehmolelu.

          

Jotta vaippakakku näyttäisi kauniilta, niin ota kaikki koristeet pakkauksista jo valmiiksi, voit toki antaa ne Baby Shower juhlien jälkeen eteenpäin tulevalle äidille. Ja viimeiseksi – paketoi tekemäsi vaippakakku! Siihen sopii mainiosti esimerkiksi läpinäkyvä sellofaani. Viimeistele lahjasi kauniilla satiininauhalla.