Juhlamekkoa etsimässä?

Asuuko sinun kodissa pieni prinsessa, joka tykkää käyttää mekkoja?

Oi oi oi näitä juhlia riittää koko vuoden aikana, joihin on ehdottomasti syytä pukea lapsellesi kauniin mekon päälle. Syntymäpäiviä, häitä, äitienpäivä, isänpäivä, joulua ja monia monia muita. Tietysti, ei se todellakaan tarkoita sitä ettei mekkoja saa pitää muutenkin ärkipäivinä. Kaikki lapset ovat erilaisia, ja jotkut tytöt pukeutuvat mekkoihin miltei joka päivä. Jotkut taas eivät pukeudu mekkoihin ollenkaan paitsi juhlapäivinä.

 

Mitä sinun tulisi ottaa huomioon kun olet mekko-ostoksilla? Ensimmäinen ja tärkein asiaa mitä kannattaa miettiä on se, että minkä takia ostat mekon: onko se tulossa juhla- vai jokapäiväkäyttöön? 

Häitä, ristiäisiä tai kuvauksia varten me suositelemme ostamaan mekkoa pastelliväreissä ja sen tulisi olla tietenkin juhlava. Jos lapsesi on menossa kaverin synttäreille, mekon ei tulisi olla liian juhlava, sillä syntärisankarin on oltava juhlan keskipisteenä. 

Pitää ottaa huomioon myös sen, että juhlissa kaikki lapset liikkuvat, hyppivät ja juoksevat paljon ympäriinsä. Joten se on todella tärkeää valita kauniin, mutta myös sellaisen mekon, mikä olisi mukava päällä, eikä estäisi lapsesi liikkeitä. Varmasti ei tule kovin nautinnollisia ja hauskoja juhlia, jos lapsesi alkaa valittamaan siitä, että häntä kiristää ja ettei hän saa henkeä kunnolla. 

  

Lapsesi kasvaa suhteellisen nopeasti pituuta, ehtiikö hän käyttämään mekkoa juhlan jälkeen hirveän pitkään? Kun ostat lyhythihaisen mekon, voit miettiä jopa kahta kokoa isompi vaihtoehto. Ainoa ero näissä malleissa tulee ainoastaan helman pituudessa, leveys lyhythihaisilla mekoilla on melko sama kun vertaillaan läheisiä kokoja. Mutta taas kun silmään on iskenyt pitkähihainen malli, silloin ero tulee myös hian pituudessa. Ole myös tarkka mekon materiaalien kanssa. Koneenpesukestäviä mekkoja on helppo pestä kun taas puuvillaiset mekot sopii parhaiten kesällä ja sifonkimekot soveltuvat kaikille vuodenajoille.

Entäs mekon väri? Juhlatilaisuuksiin parhaiten soveltuvat pastelliväriset mekot. Pastellivärit sopivat lähes kaikille lapsille ja näyttävät hyvältä. Valkoinen mekko on näyttävä, ja se sopii enemmän virallisiin tilaisuuksiin. Klassiset värit ovat sininen, punainen ja harmaa. Tällaiset värit eivät sovi ihan kaikille esim. tummanhiukselle tytölle ei aina sovi sininen, mutta blondille sopii. Ostaessasi mekkoa, mieti asusteita tarkkaan. Millaiset sukat, sukkahousut, kengät tai bolero sopii siihen? Suositelemme ostamaan asusteita samasta kaupasta, sillä pystyt löytämään väriin ja malliin sopivan asusteen, ja visualisesti hahmottaa kokonaisuuden. Täydennä asu kauniilla kampauksella, hiuspantaa tai hiuskiinnikkeitä. Myös pikkulaukku voi olla nätti täydennys.

     

Ennen kaikkea, anna tytölle mahdollisuus valita mekon. Hänellä voi olla jo oma maku, ja miten ihanaa olisi pitää mekkoa päällä, mistä itse tykkää.

Mukavia ostoshetkiä!

- Kids Avenue henkilökunta