Kenkäostoksilla!

Ennen uusien kenkien ostamista lapsille, vanhemmilla saattaa esiintyä monenlaisia kysymyksiä kuten esimerkiksi Miten valitsen oikeat kengät? Mikä on tulevien kenkien oikea koko? Kauanko lapsi kerkeää käyttämään kengät?

Nyt kun talvisesonki on jäänyt taakse, monet vanhemmat tulevat meille kenkäostoksille. Monet saattavat yllättyä, että kengän valinnan yhteydessä huomaa, miten lapsen jalka on kasvanut talven jälkeen ja kokoeroa voi tulla jopa 2 kokoon asti verrattuna edellisiin kenkiin.

Kun olet kenkäostoksilla, mieti ensin mihin tarkoitukseen/käyttöön kengät tulevat. Se on aivan selvä asia, että esimerkiksi urheiluun ja arkikäyttöön, kenkien tulisi olla erilaiset. 

Mutta aloitetaan ihan perus säännöistä.

1) Ottakaa lapsi mukaan jos on mahdollista.

Kenkien ostaminen ilman lasta paikan päällä voi osoittautua todella vaikeaksi ja epävarmaksi hommaksi, sillä eri valmistajien koot vaihtelevat malleittain, ja jalan muotokin vaihtelee, joten kenkää ei pidä todellakaan ostaa ilman sovittamista. Eri mallit ns istuvat jalassa eri tavalla. 

Toki siinä tapauksessa kun lapsi ei ole mukana, te voitte ottaa ns piirrosmallin jalasta. Mutta se on suunnan antavaa vaihtoehto, sillä pelkästään jalan pituus ei riitää sopivan kengän ostamiseksi. 

2) Kenkien tulisi olla aina oikean kokoiset.

Tämä on erityisen tärkeä asia. Vaikka lapsi kasvaa nopeasti, mutta kasvuvaraksi ei saa kuitenkin jäädä enemmän kuin 1,5cm maksimissaan.  Jos kengän koko on liian suuri, se vaikuttaa siten että ensinnäkin lapsen on vaikea käyttää kenkiä oikealla tavalla ja siitä voi aiheuttua pahimmissa tapauksisa ortopedisia ongelmia. Joten kesäkengissä kasvuvaran tulisi olla noin 1 cm ja talvikengissä 1,5cm.

3) Kenkien tulisi olla ennen kaikkea hyvänlaatuiset ja valmistettu luonnon materiaaleista.

Esimerkiksi nahkakengät hengittävät paljon paremmin kuin kangaskengät, ja ennen kaikkea tuo lapselle mukavuutta käytössä. 

Mukavia ostoshetkiä!

- Kids Avenue henkilökunta