Mikä tutti sopii lapsellesi parhaiten?

mikä-tutti-sopii-lapsellesi-parhaiten
Mitä sinun tulisi huomioida ennen tutin ostamista lapsellesi?

Ihan ensiksi sinun tulisi huomioida lapsesi iän. Kaikki tutit ovat yleensä jaettu eri ikäluokkiin valmistajasta huolimatta:

  • 0-2 kk 
  • 0-6 kk
  • 6-18 kk
  • 18-36 kk

 

Kaikki tutit eivät myöskään ole samanlaisia vaan ovat valmisettu eri materiaaleista - luonnonkumista tai silikonista. Mikä näistä olisi sitten parempi just sinun lapsellesi?

Luonnonkumiset tutit ovat valmistettu luonnonkumesta, ja ne ovat todella pehmeät ja joustavat sekä ympäristöystävälliset. Luonnonkumiset tutit ovat hyvä vaihtoehto keskosille tai lapsille kenellä on heikompi imemisrefleksi. Huono puoli tälläisessä tutissa on se, että luonnonkumissa on omanlainen maku ja haju, eivätkä kaikki vauvat sitä hyväksy. Luonnonkumi saattaa myös aiheuttaa allergisen reaktion vauvoilla. Ajan kanssa tutti alkaa menettää myös muotoaan, ja se on suositeltu että tuttia vaihdetaan noin 4-6 viikon välein turvallisuus- ja hygieniasyistä.

Silikonitutit ovat väriltään läpinäkyviä. Tutit eivät maistu miltään eivätkä aiheuta allergioita vauvoilla. Ne eivät myöskään menetä muotoaan ja niitä on helpompi pestä. Silikonitutit kestävät käytössä jopa 3 kuukautta. Muista kuitenkin tarkistaa tutin kunto ennen jokaista käyttökertaa, koska tutissa voi ilmestyä reikiä tai rikkoutumia, jolloin tutin tulisi vaihtaa uuteen. Reijät ja rikkoutumiset voivat olla vaarallisia vauvoille.

Eri valmistajat/asiantuntijat suosivat erilaisia tuttien muotoja:

  • Ortodonttinen tutti:

Ortoonttisen tutin muoto on litteä alapuolelta. Ortodonttisen tutin uskotaan tukevan suun terveellistä kehitystä. Ennen käyttöä, tutti tulisi asettaa oikein päin suuhun.

  • Anatominen tutti

Anatominen tutti muistuttaa muodoltaan äidin rintaa. Anatominen tutti on aina oikein päin suussa.

Tutin levyosa on myös tärkeä: siinä tulisi olla riittävästi reikiä, sillä ilma pääsee kiertämään hyvin eikä vauvan iho ärsyynny. Tutissa oleva ¨koukku¨ on monikäyttöinen. Sen avulla tutin saa ripustettua tutin pidikkeeseen helposti. Koukusta kannattaa kuljettaa tuttia hygienia syistä. Tämän lisäksi joissakin malleissa koukku on pimeässä hohtava, ja näin ollen myös yöllä tutin löytää helpommin.

- Kids Avenue henkilökunta