Miten valita oikean kokoinen hattu vauvalle? Me autamme!

hattu-vastasyntyneelle-1
Minkä kokoinen hattu minun pitäisi ostaa vauvalleni?

Melkein joka päivä asiakkaamme kysyvät tämän kysymyksen. Tämä saattaa vaikuttaa vaikealta, mutta tässä on sinulle muutama vinkki miten löytää oikea koko.

Yleensä vastasyntyneen vauvan päänympärysmitta on noin 36 - 38 cm. Tyttöjen päänympärysmitta on monesti pienempi kuin poikien.  

Ensimmäisen puolen vuoden sisällä pienen vauvan pää kasvaa nopeasti: ympärysmittaan tulee lisää noin 1 - jopa 1,5 cm kuukaudessa. Puolen vuoden iässä päänympärysmitta voi vaihdella 44 - 46 cm välillä. Tämän jälkeen pään kasvu hidastuu ja vuoden ikäisenä koko voi olla 47 - 49 cm.

Kun ostat hatun vastasyntyneelle, suosittelemme joko koon 37 tai 39 hattua. Mikäli haluat ostaa hatun pienellä kasvuvaralla, suosittelemme kokoa 41. Talvella hatun alle voi laittaa vielä puuvillakypärän. Emme kuitenkaan suosittele ostamaan liian isoa kokoa, 43 cm tai 45 cm, koska vauva yksinkertaisesti ”hukkuu” sellaiseen. Ensimmäisen hatun oikea koko on todella tärkeää, sillä hatun ollessa liian iso on mahdollista, että se ei suojakaan vauvaasi tehokkaasti kylmältä ja tuulelta.

Pienenä vinkkinä voit katsoa esimerkiksi Neuvolan kortista viimeksi mitatun päänympärysmitan. Sen perusteella hatun koon valinta on yksinkertaista.

Tässä on myös hattujen kokotaulukko, minkä kokosimme Sinua varten:

  • 0kk-1kk - koko 37,39
  • 1kk-2kk - koko 41
  • 3kk-4kk - koko 43
  • 5kk-6kk - koko 45
  • 7kk-9kk - koko 47
  • 9kk-12kk - koko 49

Muista, että nämä koot ovat suuntaa antavia, ja jokaisen lapsen pää on erilainen :)

Toivomme, että meidän suosituksista on teille iloa, ja hatun valinnasta tulee helpompi ensi kerralla! 

Mukavia ostoshetkiä!

- Kids Avenue henkilökunta