Miten valitset lapselle lahjan? Tässä neljä vinkkiä, ole hyvä!

lapselle-lahjaksi
Lahjan ostaminen lapselle tuntuu joskus hyvinkin vaikealta. Varsinkin kun puhutaan vaatteista. Paljonko käytän rahaa, mitä mieltä lapsi tai sen vanhemmat ovat lahjasta, mitä kuviota vaatteissa pitää olla? Nämä ovat niitä tyypillisimpiä kysymyksiä, jotka tulevat eteen lahja valittaessa.

Toisin sanoen, tuotteella voi hyvinkin olla monta sellaista ominaisuutta (esim. väri, malli, kuvio, istuvuus), johon ei välttämättä osa varautua ostotilanteessa. Keräsimme alle muutaman vinkin, joiden toivomme sinua tekemään oikean ja helpon valinnan. 

Hengitä ulos ja mieti, missä haluaisit lapsen käyttävän lahjasi. Juhlamekko ei ole paras mahdollinen valinta, mikäli haluat lapsen käyttävän sen hiekkalaatikossa. Kumisaappaatkaan eivät oikein sovi joulujuhlan kenkävalinnaksi. Kun teet selkeän rajauksen käyttötarkoituksen perusteella, valintakin muuttuu paljon selkeämmäksi.  

Mieti, kuinka paljon rahaa olet valmis käyttämään lahjaan. Alla oleva "taulukkomme" auttaa sinua hahmottamaan hinnan suuruusluokan. Tässä on esimerkkejä lahjojen hinnoista sen perusteella, kenelle lahja on tarkoitettu:

  • 5-15€ - Naapurille, tutulle (esim. kirja, hiuspanta, lelu, sukat)

  • 30-50€ - Ystävän lapselle 

  • 50€ alkaen - Läheiselle

Hintaesimerkit ovat toki suuntaa antavia, joten mieti aina asiaa tapauskohtaisesti. Onhan selvä, että kun olet ostamassa lahjaa sukulaiselle tai läheiselle, niin rahaa siihen yleensä tulee käytettyä enemmän. Muista, ettei loppujen lopuksi kyse ole rahasta, vaan eleestä, tunteista ja jopa hienosta muistoista. Jokainen ilahtuisi pienestäkin lahjasta, kuten sukista, tossuista, hiuskorusta yms.

Jos et tiedä vanhempien/lapsen makua tai kokoa, niin kysy rohkeasti apua henkilökunnalta! Aina löytyy vaihtoehtoja moneen makuun ja väriin. Toisaalta, ammattilainen osaa päättää lapsen koon suuntaa antavienkin tietojen perusteella. Ja mikäli koko ei käy, niin aina voit kääntyä saman myyjän luo tekemään vaihtoa.

Kannattaa myös muistaa, että juhlan sankarilla voi olla sisaruksia, jotka myöskin ilahtuvat pienestäkin huomiosta. 

- Kids Avenue henkilökunta