Potkupuku - paras vaate vauvalle

Potkupuku eli toisin sanoin pyjama on käyttönnollisin vaate vauvan vaatekaapissa. Sitä voi käyttää sekä päivällä että yöllä ja kaiken lisäksi se tuo vauvalle mukavuutta sekä turvallisuuden tunnetta.

Useimmiten vauvan potkupuku on valmistettu joko trikoosta tai veluurista. Kuitenkin suositusten mukaisesti 100% puuvillasta valmistetut potkupuvut ovat parempia käytössä. Jokapäväkäytössä puuvillasta valmistetut potkupuvat ovat helpompia, käytännöllisempiä ja mukavampia sekä vauvalle että äidille.

 

Jokaisen potkupuvun on tarkoitus olla ensisijaisesti mukava ja helppokäyttöinen. Pienin vauvan vaatteet joutuu vaihtamaan jopa 15 kertaa päivässä, joten se on todella tärkeää, että potkupuku on käyttönnöllinen. 

Vastasyntyneille (0-3kk ikäisille) vauvoille paras valinta on potkupuku malli, missä napit ovat edessä ns kietaisupuku ja niitä voi tarvittaessa avata kokonaan. Sellainen potkupuku on helppoa ja nopeaa pukea päälle, sekä vaipanvaihto onnistuu paremmin. Älä missään nimessä ostaa sellaista mallia, mikä pitää pukea pään kautta.

Myös sellainen malli, missä napit ovat keskellä ja tulevat alas jalkoihin asti ovat hyviä.  

On olemassa myös sellaisia potkupukuja, missä napit ovat takana selän kohdalla. Niitä ei ole tarkoituksena pitää koko päivän päällä, ja useimmin nämä potkupuvut ovat tarkoitettuja juhlakäyttöön esimerkiksi ristiäisiin tai nimenantopäivään.

Mukavia ostoshetkiä!

- Kids Avenue henkilökunta