• Parhaat joululahjat lapsille kokoon 134cm asti
  • Nopea ja ilmainen toimitus kun ostoksesi ylittää 130 euroa
  • Luotettava Klarna Checkout maksu
  • Parhaat joululahjat lapsille kokoon 134cm asti
  • Nopea ja ilmainen toimitus kun ostoksesi ylittää 130 euroa
  • Luotettava Klarna Checkout maksu

Vaippakakku ei ole pelkästään kaunis ja erikoinen lahja tulevalle äidille

Se on myös hyödyllinen ”paketti”, joka auttaa ja helpottaa äitiä jokapäiväisissä puuhissa vauvan kanssa. Vaippakakun voi askarrella kuka tahansa, sinun pitäisi vain ymmärtää perus niksejä miten sitä rakannellaan. Tässä tulevat nyt toivottavasti hyödylliset ohjeet, joista sinulle on apua vaippakakun tekemisessä.

Eli aloitetaan meidän esi valmistelut. Jotta vaippakakun teko onnistuisi, sinun on parempi hakea jo etukäteen tiettyjä ns ”toimisto” -apuvälineitä – kuminauhoja, klipsejä, nauhoja, ohuita metallilankoja, neuloja ja kaksipuolista teippiä. Lisäksi tarvitset koristetarvikkeita – nauhoja, helmiä, tarroja, organzanauhoja, kukkia, kankaita ja muita koristeita. Vaippakakun täytteeksi - vauvatarvikkeita. Tässä kohtaa voit valita ihan mitä tahansa tuotteita mistä itse tykkäisit. Niitä voi esimerkiksi olla harsot, tossut, pienet vaatteet, käsineet, pipot, lelut, helistimet, ihonhoitotuotteet, tutit, tuttinauhat, tuttipullot, hiusharjat, purulelut, uniliinat ja unirätit ja niin edelleen. Tietenkin myös vaipat! Niiden määrää riippuu sinun suunnittelemasta vaippakakun koosta – 30-80kpl välillä. Jos suunnittelet isompaa kakkua niin älä osta vaippoja vain pienessä koossa vaan myös isoissakin. Ja ei muuta kuin rakentamaan!

Ennen kaikkea, sinun rakentama vaippakakku täytyy sijoittaa johonkin perustaan. Siihen sopii hyvin esimerkiksi paksu pahvi tai paksu kartonki: leika siitä ympyrän ja tapetoi kauniilla koristepaperilla. Toinen tärkeä elementti tässä rakennelmassa on keskikantaja - tukipilari, jonka ympärille kootaan kaikki muut vaippakakun osat. Keskikantajaksi sopii hyvin joku korkea pullo, tuttipullo, tyhjä talouspaperirulla tai pyramidi -lelu. Se on suositeltavaa että varmistat keskikantajan paikalla olemisen teipillä tai liimalla ettei tekemäsi vaippakakku rikkoutuu osiin.

Seuraavaksi kerron tavasta miten voit koota oikeat vaipat vaippakakun ympärille. Se käy sekä yhden, kahden että kolmikerroksisten vaippakakkujen tekoon. Kääri vaipat tiivisti rullalle ja sido niitä kuminauhalla. Seuraavaksi laita valmiit vaipparullat tukipilarin ympärille. Kun kokonainen kerros on valmiina, kiinnitä vaipat toisiinsa kuminauhalla. Voit haluttaessasi tehdä niin monta kerrosta kuin haluat, muista että alin vaippakakku kerros on aina isompi ja on tietenkin pienempi. Viimeistele vaippakakun satiininauhalla ja koristeilla.

Kun vaippakakku on valmis, alkaa sen koristelu. Siihen voit käyttää jo mainitsemani tuotteita kuten harsoja, tossuja, pieniä vaatteita, käsineitä, hattuja, leluja, helistimiä, ihonhoitotuotteita, tuttejä, tuttinauhoja, tuttipulloja, hiusharjoja, puruleluja, uniliinoja ja unirättejä ja niin edelleen. Tarkoituksena että käytät koristeluun kaikkea söpöä mutta samalla hyödyllistä sekä tulevalle äidille että vauvalle.

Kaikki nämä ”koristeet” voi joko laittaa vaippojen päälle tai kiinnitä pinneillä. Kakun päälle laitetaan yleensä joko tossut tai pehmolelun. Jotta vaippakakku näyttäisi kauniilta niin ota kaikki pakkaukset koristeista jo valmiiksi, voit toki antaa ne Baby Shower juhlien jälkeen eteenpäin tulevalle äidille.

No niin viimeiseksi – paketoi sinun tekemäsi vaippakakku! Siihen sopii mainiosti esimerkiksi läpinäkyvä sellofaani. Viimeistele lahjaasi kauniilla satiininauhalla.

Baby shower vaippakakku - mikä se on?