• Parhaat joululahjat lapsille kokoon 134cm asti
  • Nopea ja ilmainen toimitus kun ostoksesi ylittää 130 euroa
  • Luotettava Klarna Checkout maksu
  • Parhaat joululahjat lapsille kokoon 134cm asti
  • Nopea ja ilmainen toimitus kun ostoksesi ylittää 130 euroa
  • Luotettava Klarna Checkout maksu

Moikka,

Kun tästä aiheesta kuulemme ja keskustelemme asiakkaiden kanssa päivittäin niin päätin kirjoittaa pienen vinkkiosion ostopäätöksen helpottamiseksi. Toivottavasti tästä on sinulle hyötyä.

Päivittäisessä vuorovaikutuksessa asiakkaidemme kanssa kuulen jatkuvasti kahta kysymystä koskien tätä aihetta ”mikä tutti on paras” ja ”mikä ero on tuttien välillä”. Ensimmäiseen kysymykseen vastaan aina niin että paras tutti on se, joka sopii juuri sinun vauvallesi. Toiseen kysymykseen vastaan tämän vinkkiosion avulla.

Voin kertoa kokemuksesta ja asiakkaiden palautteista koskien jo valikoimassamme olevasta BIBS -merkistä. Huom, tämä ei ole mainostamista vaan yritän jakaa jo kuulemani tietoa ja kokemusta eteenpäin jotta juuri sen oikean ja sopivan tutin etsintä olisi sinulle vaivatonta.

BIBS -tuttien kohdalla olen kuullut noin 95% positiivista palautetta. Luonnonmukaisuuden ja toimivuuden lisäksi tutti on todella trendikäs ja hyvin markkinoitu tuote, jonka kaikki äidit haluavat. BIBS -merkin tutit voi huomioida hyvin isojen valmistajien mainoskuvissa ja suosittujen äitien Instagram -tileiltä. Kaiken tämän lisäksi BIBSit tulevat monessa eri värissä eli voitte jokaisena viikon päivänä käyttää eri väristä tuttia eri asujen kanssa.

Tällä hetkellä valikoimastamme löytyy BIBSin 4 erilaista tutin vaihtoehtoa - klassinen Bibs Colour, Bibs Supreme, Bibs Couture ja Bibs Night.

Bibs Colour on klassinen tutti, joka on suunniteltu pyöreään muotoon. Se on ollut markkinoilla jo yli 40 vuotta. Tutti on valmistettu 100% luonnonkumi lateksista joka on pehmeä ja joustava. Tutti on varustettu tuuletusaukolla, joka päästää ilman ulos, jotta tutin muoto olisi mahdollisimman luonnollinen.

Bibs Supreme tutti on suunniteltu takaamaan ilman kulun niin että suun ympärillä oleva iho jää kuivaksi. Tutin symmetrinen muoto on valmistettu kevyestä materiaalista ja litteä tutin osa on tarkoitettu tukemaan leuan asianmukaista kehitystä.

Bibs Couture on BIBsin tuoteperheen uutuus. Tutti jäljittelee äidin rintaa imetyksen aikana ja anatomisen tutin ansiosta, se soveltuu vauvan suuhun niin että paine leuan ja hampaiden välillä vähentyy huomattavasti. Tutin muoto tuo optimaalisen tuen luonnolliselle imetys refleksille, joka takaa luonnollista vauvan kehitystä.

Bibs Night on tutti Bibs Colour tutti, mutta sen rengas osa loistaa pimeässä.

Kun puhumme yleisesti tuteista, sinun tulisi huomioida tietyt asiat ennen tutin ostamista. Seuraavaksi kerron tuttien ikäluokituksista sekä miten anatominen tutti eroaa ortodontisesta. Lisäksi kerron myös tutin materiaaleista ja muodoista.

Tavallisesti tutit tulevat 4 eri koossa. Esimerkiksi BIBSit tulevat yleisimmin koossa 1 ja 2 – 0-6kk ja 6-18kk. Ainu ja Avent merkit valmistaa myös pienempiä tutteja koossa 0-2kk.

Luonnonkumiset tutit on valmistettu Hevea -puusta. Materiaalina luonnonkumi on pehmeää ja joustavaa. Huono puoli tutissa on se, että luonnonkumissa on omanlainen maku ja haju eivätkä kaikki vauvat sitä niin sanotusti hyväksy. Luonnonkumi saattaa myös aiheuttaa allergisen reaktion vauvoilla ja ajan kanssa tutti alkaa menettää muotoaan. Yleisen suosituksen mukaan luonnonkumiset tutit pitää vaihtaa 4-6 viikon välein. Silikonitutit ovat taas väriltään läpinäkyviä. Tutit eivät maistu miltään eivätkä aiheuta allergioita vauvoilla. Silikonitutit eivät menetä muotoaan ja silikonituttia on helpompi puhdistaa. Käytössä silikonitutit kestävät helpostikin 2 kuukautta.

Materiaalien lisäksi tutit tulevat eri muodoissa - anatominen ja ortodonttinen. Ortoonttisen tutin muoto on litteä alapuolelta. Ortodonttisen tutin uskotaan tukevan suun terveellistä kehitystä. Ennen käyttöä, tutti tulisi asettaa oikein päin suuhun. Kun taas anatominen tutti muistuttaa muodoltaan äidin rintaa ja on miltei aina oikein päin suussa.

Suosittelen kiinnittämään huomiota myös tutin levyosaan. Levyosassa tulisi olla riittävästi reikiä että ilma pääsee kiertämään hyvin eikä vauvan iho ärsyynny. Tämä on todella tärkeää etenkin 3-6kk ikäisillä vauvoilla kun alkaa tulemaan hampaita.

Lopuksi haluan muistuttaa, että tutin kuntoa on tarkistettavaa jokaisen kerran ennen käyttöä. Tutissa voi ilmestyä reikiä tai rikkoutumia jolloin tutin tulisi vaihtaa uuteen. Vaikka reikiä ei tulisi niin tutin vaihtoaika on joka tapauksessa 2 kuukauden välein myös hygieniasyistä.

Toivottavasti tämä vinkkiosio on hyödyllistä ja osaat valitsemaan sellaisen tutin joka sopii vauvallesi hyvin.

Terveisin, Elena

Kids Avenue myymäläpäällikkö, Kamppi kivijalkamyymälä

Mikä tutti vauvalle?