• Parhaat joululahjat lapsille kokoon 134cm asti
  • Nopea ja ilmainen toimitus kun ostoksesi ylittää 130 euroa
  • Luotettava Klarna Checkout maksu
  • Parhaat joululahjat lapsille kokoon 134cm asti
  • Nopea ja ilmainen toimitus kun ostoksesi ylittää 130 euroa
  • Luotettava Klarna Checkout maksu

Oikean tutin valinnan lisäksi, tämä on toiseksi suosituin kysymys meidän myymälässämme - Mikä hatun koko sopisi vauvalleni parhaiten? Monella asiakkaalla ei ole varmaa tai tarkkaa tietoa vauvan pään ympärysmitasta kuin se joka pystyy lukemaan neuvolan kortista. Kokemuksen mukaan voin sanoa, että ostoksen yhteydessä mitat kortissa sekä siinä ostoshetkessä voivat laajastikin poiketa toisistaan. Sen takia, kysymme ensin vauvasi ikää, ja sen perusteella pystymme suosittelemaan oikean tai sopivan koon hatun valmistajien taulukon mukaisesti.

Syystä tai toisesta, eri valmistajilla on omat mitoitukset tuotteileen.

Jotkut tuotteet ovat mitoiltaan newborn(vastasyntynyt), 1-3kk, 3-6kk - kuten esimerkiksi ruotsalaisen Livly -merkin tuotteet. Saksalainen Maximo -merkki taas mitoittaa tuotteet paljon tiivimmin - 37, 39, 41, 43, 45, 47 jne - eli koot ja mitoitukset ovat paljon selkeämmät. Kun teette ostoksen, kiinnittäkää huomioon valmistajaan ja sen mittoihin, jotta ostamanne pipo tai hattu olisi vauvalle mahdollisimman istuva ja sopivan kokoinen.

Normaalisti vastasyntyneen vauvan päänympäryysmitta on 35-37cm, jolloin tyttöjen päänymäryysmitta on hiukan pienenmpi kuin poikien.

Vanhempana sinun pitää ottaa huomioon, että ensimmäisen puolen vuoden aikana vauvan pää kasvaa suhteellisen nopeasti eli noin 1-1,5cm kuukaudessa. Puolen vuoden iässä vauvan päänympäryysmitta voi olla jopa 44-46cm. Tämän jälkeen kasvuu hiljenee ja vuoden iässä koko on jo 47-49cm.

Kun ostatte ensimmäisen pipon tai hatun vastasyntyneelle, suosittelemme koon newborn, 37cm tai 39cm. Kos haluatte ostaa esimerkiksi talvipipon käyttövaralla jonka alle menisi perus puuvillainen kypärämyssy tai hattu niin siinä tapauksessa voitte ostaa koon 41cm. Jos käy niin että ostamanne pipo tai hattu ns pyörii vauvasi päässä eikä korvat ole tiukasti suojassa - se tarkoittaa että hatun koko on liian suuri. Siinä tapauksessa kannattaa ehdottomasti hakea pienemmän koon jotta vauvasi pää olisi mahdollisimman paljon suojassa, etenkin tuulisina talvi-kevät päivinä.

Toivottavasti tästä vinkistä teille olisi apua,

Terveisin, Elena

Kids Avenue myymäläpäällikkö, Kamppi

Oikea hatun koko vauvalle